Facebook
Email
Whatsapp
Print
Masa Penyediaan
Masa Penyediaan
10 minit
Masa Memasak
Masa Memasak
15 minit
Jumlah Hidangan
Jumlah Hidangan
4 orang
Bahan-bahan:
  • 200 g spaghetti, belum dimasak
  • 120 g potongan ayam panggang
  • 2 sudu kecil minyak zaitun
  • ½ Bawang besar, dipotong dadu
  • 3 ulas bawang putih, dikisar
  • 2 kuning telur
  • ¼ cawan krim kelapa Kara
  • garam dan serbuk lada sebagai perasa
  • segenggam daun pasli, dicincang
1
Masak spaghetti mengikut arahan di pakej.
2
Masukkan telur, garam, lada dan Krim Kelapa Kara di dalam mangkuk. Kacau rata.
3
Panaskan minyak di dalam kuali, goreng bawang besar dan dawang putih sehingga naik bau. Masukkan potongan ayam dan kacau beberapa minit sehingga kering.
4
Masukkan spaghetti yang telah dimasak dan kacau sebati. Taburkan garam sebagai perasa.
5
Rendahkan suhu api, tuangkan campuran kuning telur dan krim kelapa Kara. Masukkan bahan-bahan dengan menggunakan penyepit sehingga telur tidak masak sepenuhnya.
6
Taburkan daun pasli sebelum dihidangkan.
Gaul dan biarkan mendidih